Utólagos hőszigetelés

Ajánlatunk: 1990 Ft / m2    

        10 év garancia

Hőveszteségek megosztása

Papíralapú hőszigetelő anyag:

 

(Az üzemben a válogatottan szállított újságpapírt először durván felaprítják, bórsavval összekeverik, majd az őrlőben apróra őrlik.

 

A bórsav megvédi a szigetelést a rovaroktól és a gombáktól, valamint korhadással, tűzzel szemben ellenállóvá teszi.)

 

A befúvási technológiával a szigetelés hézag- és vágásmentes lesz. Alkalmazható új épületben, felújítás során, alacsony energiafelhasználású vagy passzív házaknál, ferde tetőben vagy zárófödémben.

 

Megtakarítás több mint 20% pl. a gyapot anyagú szigeteléssel szemben.

Hő és hangszigetelő rétegek elhelyezése:

 

Jogos igény, hogy lakásunkból, szobánkból kirekesszük a külvilág zavaró zörejeit, továbbá 15% -al csökkentsük energiaveszteségünket.  A megfelelő rétegrendek korszerű meghatározásával, és minőségi elhelyezéssel a kívánt megtakarítás elérhető.

Tetőszigetelés:

 

A ház fűtésére fordított összes energiának körülbelül a 25 százaléka elvész, ha a tetőszigetelés nem szakszerű.

 

A poliuretán (PUR/PIR) keményhab táblák alkalmazása esetén a hagyományos laza szálas anyagoknál akár 40%-kal kedvezőbb szigetelő hatás érhető el. A fa tetőszerkezet kb. 8-szor rosszabb hőszigetelési képességgel rendelkezik, mint a korszerű hőszigetelő-anyagok, így szarufák közé tett szigetelés esetén, nagymértékű hőhidassággal kell számolnunk, ami a hőveszteségen túl penészesedéshez is vezet.

 

A hőhidak elkerülhetők, ha magas terhelhetőségű, nagy táblaméretű (2,5m x 1,25m), nútféderes (csaphornyos) élképzésű poliuretán hőszigetelő lapokat szarufák felett, megszakítások nélkül helyezünk el.

 

Egy hatékony tetőszigetelés alkalmazásának a többletköltsége elenyészően csekély a szigetelés elmaradása miatti többlet fűtési energia árához képest.

Homlokzati hőszigetelés munkafolyamatai (röviden):

 

Hőszigetelési munkák  megkezdése előtt a falfelület gondos előkészítését kell elvégezni.

 

A szennyeződések, sókivirágzások és szerves anyagok eltávolítása.

 

Felhelyezzük a hőszigetelőlapokat a falazatra.

Ezek lehetnek 4cm, 5cm ill. 6cm, 8cm, stb. vastagságúak. Üvegszövet beágyazása ragasztóba.

Megszilárdult ragasztót csiszolás után alapozóval gondosan átkenjük, hogy az alap megfelelően szilárd és egyforma nedszívó képességű legyen.

 

Nemesvakolat ( színezés ) készítése. Épület díszek kialakítása.

POLISZTIROL LAPOK FELRAGASZTÁSA

Hosszú egyenes léccel nézzük át a falat, a nagyobb gödröket (1-2cm-től) vakoljuk ki. Szereljük fel az alumínium indítóprofilokat, távolítsuk el a málló vakolatot. Javítsuk ki a hibákat, portalanítsuk /víz/ a falat.
Az eldolgozni kívánt ragasztó mennyiségének kb. 30% vizet öntünk a vödörbe, majd kézi keverőszáras fúróval keverve folyamatosan adagoljuk hozzá a száraz ragasztóport mindaddig, amíg elérjük a kívánt sűrűséget (az egyenes, simább falnál tejfelszerű, rosszabb falaknál sűrűbb legyen) majd 10 perc múlva ismét keverjük át csomómentesre. Csak annyi ragasztót keverjünk, amennyit 3 órán belül felhasználunk.
A hőszigetelő lemezekre a ragasztót az élek mentén folyamatosan, valamint - a felületén legalább 6 helyen - pontokban kell felhordani. Ez a felragasztási mód biztosítja a kisebb falfelületi egyenetlenség esetén a lemezek tervszerű síkba helyezését /ha az egyenetlenség 1,5cm-t meghaladja, a munka megkezdése előtt a falat ki kell javítani. /Régi épületeknél és bizonytalan tapadású alapvakolaton, beton felületeken, illetve többszintes épületek függőleges élei mentén a hőszigetelő lemezeket - a ragasztó megkötése után legalább 24 órával - műanyag dübellel is rögzíteni kell. A lemezeket kötésben a síkban kell elhelyezni (lemezeket éles késsel apró fogú félkezűfűrésszel célszerű vágni) a táblák síkját hosszú léccel ellenőrizzük. A sarkoknál fogazott kötésben az elülső lemez élnek a falsíkból annyira kell kiállnia, hogy a merőleges lemezt teljesen átfedje (jobb ha 1-2 cm-rel hosszabbra hagyjuk és később levágjuk, csiszoljuk), közöttük hézag ne maradjon. A ragsztó megkötése után a sarkon kilógó lemezdarabokat le kell vágni, a sarkokat, éleket síkba kell csiszolni (durva 70 cm-es csiszolóvászon), az egész felületet (táblák surló fényben való megjelenése elkerülésére, és a jobb tapadás érdekében) át kell csiszolni.

HÁLÓZÁS
Ha a hőszigetelő lemezek elhelyezése és az üvegszövet beépítése között több hét telik el (a lemez elszíneződik), a csiszolást meg kell ismételni. A ragsztót rozsdamentes gletvas segítségével felhordjuk a felületre 2mm vastagságban. A friss ragsztóhabarcsba függőleges mozdulatokkal besimítjuk a hálót úgy, hogy a hálósávok legalább 10 cm-es átfedésbe kerüljenek. A sarkoknál 20 cm-rel át kell fedni az épület másik oldalára, kivéve ha hálós sarokvédőket használtunk. Az ajtók, ablakok sarkainál valamint egyéb olyan helyeken, ahol nyírófeszültség várható, célszerű átlósan elhelyezett üvegszövet sávokat alkalmazni. A ragasztórétegbe bedolgozott üveghálót 1-2 mm vastag ragasztóhabarccsal, a fogas simító egyenes élével még frissen átsimítjuk. Az élek és hajlatok beborításánál különösen ügyelni kell arra, hogy a háló alatt ne keletkezzenek üregek. A ragasztó megkötése után a felületet átcsiszoljuk. Figyelni kell arra, hogy ennek során se sértsük meg a hálót. Ha a homlokzat közvetlen napsütésnek vagy erős száraz szélnek van kitéve, ez a munkafolyamat nem végezhető! Erős közvetlen napsütésben, +5 C alatt, illetve esőben nem szabad dolgozni. A szabadon maradó felületeket (üveg, fa, fém, stb.) óvni kell a szennyeződéstől.

ALAPOZÁS
Az alapozót a vödörben jól fel kell keverni, és hígítás nélkül 2 rétegben kell felhordani kb. 2x0,1 L/m2 (ecsetelés, hengerezés, szórás). A száradás függ az időjárási körülményektől. Foltosodást okozhat, ha a vékonyvakolat nem egyenletesen száraz felületre kerül. Különösen kell ügyelni nedves időben (magas páratartalom, köd), mivel a száradási idő ilyenkor hosszabb. A levegő, az alapanyag, és az alapfelület hőmérséklete nem lehet alacsonyabb mint +5 C. Minden szabadon maradó felületet (bádogozás, üveg, fa, alumínium, párkányok, stb.) feltétlenül védeni kell! Ha egyenetlenül hordjuk fel az alpozót (az eltérő nedvszívás miatt), struktúra- és színeltérést eredményezhet.

VÉKONYVAKOLAT FELHORDÁSA
Célszerű a kisebb felületeket a színezés végére hagyni, (ha elfogyna az anyagunk, könnyebben ki tudjuk számolni, hogy mennyit kell még rendelni, kisebb, hátrébb eső felületre essen az esetleges árnyalati eltérés). Nagyobb homlokzatnál többen végezzük a munkát, több szintnél egymás alatt kb. 1m-es lemaradással folyamatosan, magállás nélkül dolgozzunk, a dörzsölést külön emberre bízzuk (elég néhány perc lazítás, és máris meglátszik a struktúrán). A vékonyvakolatot a vödörben lassan forgó kézi keverőgéppel fel kell keverni, több vödör tartalmát egyszerre keverjük össze, és egy homlokzatra való mennyiséget lehetőleg egyszerre (ha esetleg úgy tűnik, hogy kevés az anyag, hagyjunk meg utoljára egy teljes felületet és az utólagosan rendelt színezővel keverjük össze a maradékot). Rozsdamentes acélsimítóval a szemcsenagyság vastagságában felhordjuk (gletteljük), és 5-20 percen belül műanyagsimítóval (lehet polisztirol lap is) feldörzsöljük (körkörösen, vízszintesen, függőlegesen). Ha nincs tapasztalatunk, kezdjük a gyakorlást egy próbafalon (ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, hívjunk inkább szakembert). Az időtartam az időjárástól és az alapfelülettől függ. A munkafolyamatot tilos erős szélben, napsütésben (mivel a vakolat külseje hamarabb szárad, bőrösödik, lehetelen eldörzsölni, a simító felgyűri a vakolatot), +5 C alatt (ez vonatkozik a levegő, az anyag, és az alapfelületre) végezni. A magas nedvességtartalom gátolja a kötést. Az első napon (száradásig) esőtől és naptól óvni kell a felületet. A szerszámokat és eszközöket minden hosszabb munkaszünet előtt vízzel le kell tisztítani.

Homlokzati hőszigetelés munkafolyamatai:

Energiatakarékossági pályázatok

 

Lakossági energiatakarékossági pályázatok... A korábbi pályázathoz képest nő a támogatás aránya, panel illetve egyéb iparosított technológiával épült lakás esetében is lehet pályázni,…

2009. augusztus 01. naptól elindult a lakossági energiatakarékossági pályázat! 30 % -os állami támogatás!

Részletek itt...

 

A pályázatokat díjmentesen készítjük megrendelőink számára